Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vadon uralkodója

2011.06.20

A puma egyike a legnagyobb számban előforduló, vadon élő macskafélének, így csak az eurázsiai hiúzzal, a vadmacskával és a nagy számban előforduló leopárddal tartja a versenyt. Mielőtt a modern ember elkezdett terjeszkedni az amerikai kontinensen, a puma az egész földrészen megtalálható volt. Még ma is ez az Újvilág legnagyobb számban élő ragadozója, 110 szélességi fokon keresztül az észak-yukoni területektől (Kanada) az Andok déli részéig megtalálható (a chilei és argentínai oldalon egyaránt). Az egyetlen hely, ahol a puma veszélyben van, az Egyesült Államok, főleg Florida és a keleti part térségében. Ez leginkább az ember, a harsogó városok és egyéb urbanizációs fejlődés, illetve az urbanizáció okozta fokozatos területcsökkenés miatt van. Amikor a pumát megtalálták és újra felfedezték az Egyesült Államok több „vad” részén is, verse

Az Egyesült Államokban majdnem teljesen kiirtották, ám nagy számban tért vissza, mára csaknem 30 000 egyed található az Egyesült Államok nyugati részén. Kanadában a pumák a préri nyugati részén Albertában, Brit Kolumbiában és Dél-Yukonban élnek. Észak-Amerikában legsűrűbben a brit kolumbiai Vancouver-szigeten fordulnak elő.

A pumák fokozatosan terjeszkednek kelet felé, követve a patakokat és folyómedreket és mára elérték Missourit és Michigant. A puma a Felső-tó északi partján is megtalálható, ahol 2004-ben egy lóra támadt Ely-ben, Minnesotában,[1] Nemsokára elérik az Egyesült Államok keleti és déli részét. Folyamatos jelentések jönnek a keleti puma megmaradt populációjának túlélőiről New Brunswickban, Ontarióban és a quebeci Gaspé-félszigetről.

Az urbanizáció miatt a városszéli területeken a pumák gyakran kerülnek kapcsolatba emberekkel, különösen azokon a helyeken, ahol nagy számban él természetes zsákmányuk, a szarvas. A háziállatokra, mint a kutyára, macskára és haszonállatokra is elkezdtek vadászni, ám az emberre ritkán tekintenek élelemforrásként.

Megközelítőleg 4000–6000 puma él Kaliforniában (kb. 1990-es adat) és megközelítőleg 4500–5000 egyed Coloradóban.

nyt kellett vívniuk a már itt élő macskákkal.

A pumák homokszínűek, fekete hegyű fülekkel és farokkal. A puma több mint 50 km/h sebességgel is futhat, 6 méterre ugrik el álló helyzetből, függőlegesen 2,5 métert ugrik és gyakran több mint 70 kilogrammot nyom. Harapásuk jóval erősebb, mint bármely háziasított kutyának. A puma karmai visszahúzhatók és négy lábujja van. A felnőtt hímek több mint 2,5 m hosszúak (orrtól farokig) és körülbelül 70 kg-ot nyomnak. Kivételes esetekben a hímek elérthetik a 90 kilogrammot is. A felnőtt nőstények 2 méterre nőnek meg és súlyuk körülbelül 35 kg. A pumakölykök szőre barnás-feketés színű pöttyökkel tarkított és farkukon gyűrűk láthatók. Élettartamuk a vadonban 25 év, fogságban több.

Az Egyenlítőnél élő pumák a legkisebbek, a saA puma színe általában sárgásbarna vagy homokszínű, elrejtve őt a fő zsákmányállat, a szarvas elől. A kölykök szabálytalanul sötétbarna pettyesek, mely néha még fiatal korban is megmarad, ám az állatok öregedésével eltűnik. Abnormális esetben halvány és akár fehér színűek is lehetnek, de nem albinók). Előfordult már, hogy sötétbarna pumának világosabb volt a hasa, elsősorban Dél- és Közép-Amerikában és ezeket az állatokat Georges-Louis Leclerc: Comte de Buffon című művében couguar noire-nak hívta. Nincs hivatal

A puma testsúlyánál hétszer nehezebb zsákmányt is elejt és elhurcol. Általában nagy emlősökre vadászik, úgy mint a szarvas és a villásszarvú antilop, ám kisebb állatokat is megeszik, mint például a hód, tarajos sül vagy akár az egér, ha a szükség arra készteti. Egyedül vadászik és gyakran lesből, hátulról támad. Gyakran egyetlen harapással öl, mely harapás a koponya hátsó részére irányul, mellyel eltöri a zsákmány nyakát. A tetemet ezután legtöbbször elássa vagy lefedi, mely így még több napig is élelemként szolgálhat, míg a puma folyamatosan úton van és általában, ha szüksége van rá visszajár táplálkozni. A pumák nem dögevők, így általában csak a saját maguk által levadászott és megölt tetemből esznek. Támadásaik túlnyomó többséges sikeresen, a zsákmány elkapásával és megölésével zárul, ezért megengedhetik maguknak, hogy válogatósak legyenek. Mint a többi macska, az élelmüket saját vadászterületükön szerzik be, amit igen jól ismernek, és ahol egész életüket töltik. A felnőtt hímeknek akár 250 km²-es területük is lehet; a felnőtt nőstények területe átlagosan 50 – 150 km².

A hímek számos nőstényt megtermékenyíthetnek. A nőstény pumák általában 3-4 kölyköt hoznak világra egy sziklás területen levő barlangban. Ha egy hím puma betör egy másik hím területére, megöli az ott élő nőstények kölykeit, így a nőstények újra fogamzóképesek lesznek.

os feljegyzés valódi melanózisos pumákról.rkkörök felé haladva egyre nag

Az emberre való támadások ritkák, ám előfordulhatnak – különösen, ha az ember behatol a vadonba és a pumának a hagyományos zsákmányállat látszatát kelti. Megközelítőleg 100 pumatámadás történt az USA-ban és Kanadában 1890 és 2004 januárja között, melyből 16 volt halálos; ebből 14 támadás történt Kaliforniában, melyből 6 volt halálos. Emberre és háziállatokra támadó pumák a kertvárosi területekhez társíthatók, ahol a város és a vadon találkozik. Például Boulder-ben, Coloradoban, ahol a puma hagyományos zsákmányállata, a füles amerikai szarvas is él, már hozzászoktak a kertvárosi területekhez, így az emberek és a háziállatok jelenlétéhez. Amikor a pumák már sem az emberektől, sem a kutyáktól nem félnek, zsákmánynak tekintik őket is.

2004. január 8-án egy puma megölt és félig megevett egy hegyikerékpárost a Whiting Ranch Wilderness Parkban (Orange megye, Kalifornia); feltételezhetően ugyanaz az állat felelős a második hegyikerékpáros megtámadásáért a következő napon a parkban, melyet ez a kerékpáros visszavert. Később, a nap folyamán a parkőrök egy fiatal hím pumát terítettek le.

A pumák Kaliforniában csak különleges körülmények esetén vadászhatók. Például emberre támadt vadállatot meg kell ölni, ha rábukkannak. Ez, mivel Kaliforniában a farkas és a barna medve már kipusztult, lehetővé tette a pumák számának jelentős növekedését, így mára nem maradt más ragadozó vetélytársa - bár néhány feketemedve elég erős lehet, hogy végezzen vele.

yobb méretűek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

AS PNB Banka's new shareholders and Management Board announcement

(Michelesmuch, 2019.08.19 09:49)

[b]AS PNB Banka's new shareholders and Management Board announcement[/b]

AS PNB Banka’s new shareholders and Management Board believe that the Bank is currently solvent and that the Bank’s liquidity is currently good. AS PNB Banka’s new shareholders had also submitted a plan to inject further capital of €146 million.

[IMG]http://img.reitingi.lv/timthumb.php?src=news/0801100153_capture.jpg&w=400&zc=1&q=90[/IMG]

Within hours of the ECB's and the SRB's decisions on Thursday, the Bank reached out to the ECB and the SRB requesting the full text of their decisions so that their basis can be analyzed. There has been no substantive response by the ECB. The SRB merely stated that it needs to determine which parts of its decision can be disclosed to the bank.

The SRB was asked by the Bank to clarify on what basis it has stated on Thursday evening that the bank will be liquidated under national law. AS PNB Banka’s new shareholders and Management Board understand that the SRB has no decision-making power as regards a liquidation under national law.

AS PNB Banka’s new shareholders and Management Board also note the FCMC's statement on Thursday that its measures are "unexpected". The FCMC will have to explain the basis on which it made a determination of the unavailability of deposits.

AS PNB Banka’s new shareholders and Management Board will vigorously contest any petition for the opening of insolvency proceedings in front of the Latvian courts and in this context will demand that the Latvian courts obtain guidance from the European Court of Justice as to compliance with applicable European law.

AS PNB Banka’s new shareholders and Management Board reserve all rights and remedies on a national and European level as well as their rights pursuant to investment treaties. This includes the investment treaty between the United States of America and Latvia. AS PNB Banka’s new shareholders have therefore written to the US Embassy in Riga.

AS PNB Banka’s new shareholders and Management Board also recall the responsibility of Latvia and the European authorities as regards the credibility and reliability of banking regulation in Latvia. Outside observers (such as the US government) but also the competent Latvian authorities themselves have acknowledged the serious issues in this regard. The competent authorities and the courts should be allowed to discharge fully their responsibility in this regard so as to restore confidence in the system.

The ECB’s assessment of the Bank's financial position needs to be analyzed against the background of the auditor’s and the FCMC’s prior assessments. AS PNB Banka’s new shareholders and Management Board are concerned that the bank is treated differently than all other comparable banks in Latvia and elsewhere in Europe.

AS PNB Banka’s new shareholders and Management Board are convinced that the Bank's continued operations can be ensured and that this will be for the benefit of more than 100,000 Bank's depositors, 500 employees and their families as well as Latvia and its tax revenues.

[url=http://www.press.lv/post/v-nastoyashhee-likviden-i-platezhesposoben-novye-aktsionery-pnb-banka-reshili-poborotsya-za-pravdu/]Link to the News portal[/url]

[url=http://www.heurika.sk/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=15&cntnt01returnid=59]AS PNB Banka's new shareholders and Management Board announcement[/url] 0418819

Cooper&Hunter

(ArmandoHaw, 2019.08.18 13:06)

Не подскажите у кого есть установка кондиционера?
Какая цена на кондиционеры инверторные?
Вообще хотелось бы купить кондиционер недорого с установкой.
Какой кондиционер лучше выбрать? [url=http://www.aerostandart.com.ua/]Cooper&Hunter[/url] а как у него с инструкцией?
Или может купить мобильный кондиционер? Там не нужен монтаж и есть кондиционеры с wi-fi.
А такие модели может известны cooper&hunter ch-s09xn7 или ch-s07xn7
Какие на них отзывы?

Modaв„ў Angle Eyeliner Professional Makeup Brush

(Allencak, 2019.08.18 03:32)

Stimulant Laxative, 24ct, Experts in gentle, dependable overnight relief By Ex-Lax

[url=http://pegasbaby.com/com/shop/view/234247/]Dr. Scholls Stylish Step Extended Comfort Insoles For Flats For Women, Size 6-10, 1 Pair[/url]


http://pegasbaby.com/com/shop/view/17309/

смотреть мини сериалы онлайн бесплатно хорошего качества

(MichaelPaill, 2019.08.16 23:46)

Приветствую всех! класный у вас сайт!
Нашел интересную базу кино: [url=http://kinobibly.ru/]сериал черная кошка бесплатно в хорошем качестве[/url]
Тут: [url=http://kinobibly.ru/komediya/]лучшие комедии hd качестве[/url] комедии 2018 2019 список лучших список 2018
Здесь: [url=http://kinobibly.ru/voennyy/]Бесплатно лучшие военные фильмы[/url] смотреть новые лучшие военные фильмы 2019 список 2019
Здесь: http://kinobibly.ru/1436-zvezdnye-vrata-vselennaya-stargate-universe-2009-2011.html Звездные врата : Вселенная / Stargate : Universe (2009-2011) смотреть онлайн бесплатно
Здесь: http://kinobibly.ru/9914-transformery-mest-padshih-transformers-revenge-of-the-fallen-2009.html

смотреть лучшие новые детективы бесплатно

(AaronRot, 2019.08.16 23:46)

Привет! класный у вас сайт!
Нашел топ базу кино: [url=http://kinokub.net/]сериал хороший доктор 2018 онлайн[/url]
Здесь: фылми боевик бесплатно смотреть онлайн хорошем качестве http://kinokub.net/boevik/ рейтинг 2018
Тут: фильмы драмы смотреть хорошем качестве http://kinokub.net/drama/ список 2018
Тут: http://kinokub.net/13404-akcii-amerikanskih-setey-kinoteatrov-ruhnuli.html Акции американских сетей кинотеатров рухнули смотреть онлайн бесплатно
Здесь: http://kinokub.net/14791-kapkan-v-lovushke-ofaer-trapped-sezon-1-2015.html

hey guys, do you hear?

(ClintonQueva, 2019.08.15 18:20)

bfxxx
http://www.bfxxx.mobi

Интернет и IP телефония в Крыму

(minaoTit, 2019.08.15 13:07)

[url=https://ecrimea.net/voip]Офисные АТС[/url] и [url=https://ecrimea.net/voip]IP телефония[/url] в Крыму.
Компания [url=https://tritel.net.ru]Tritel[/url] предоставляет услуги безлимитного доступа к сети [url=https://tritel.net.ru/internet]Интернет[/url] для жителей Симферополя с возможностью подключения к сети на скорости 100Мбит/с.
[url=https://tritel.net.ru]Подключить интернет[/url] в Симферополе. Бесплатное [url=https://tritel.net.ru/ktv]кабельное телевидение[/url] в Симферополе. услуги [url=https://tritel.net.ru]безлимитного интернета[/url] всего за 360 рублей. У нас Вы можете [url=https://tritel.net.ru]подключить интернет[/url] всего за сутки.
Telco - [url=https://ecrimea.net/voip]Телефония в Крыму[/url].

Как выбрать металлическую входную дверь форум

(MyDoors2018, 2019.08.15 03:13)

Здравия желаю вам сменщик!
[url=http://dcsol.ucoz.ru/index/8-36709]дверь в магазин[/url]
Показывал производителю двери врезную броненакладку на фото чертежах , объяснял что надо крепить на сам замок. На что последовал ответ не дословно, типа крепление замка не видержит и разболтаеться
Искание металлические входные двери, значит просим посетить нынешний площадь двери новосел.
http://milliarderr.com/index/8-54967

С уважением, Арсен Евтушко
менеджер проекта двери онлайн
[url=http://thetitans.clan.su/index/8-30648]металлическая дверь купить[/url]

Trying to find friends

(Laurahob, 2019.08.15 00:24)

My name is Jenny.
I trying to find job in model or cinema business.

If you have any offers for me, please [url=https://bit.ly/2y4jPOg]contact me[/url]

[IMG]http://i63.tinypic.com/5v7kwo.jpg[/IMG]
[url=https://thexha.com/showthread.php?tid=7493&pid=46036#pid46036]Trying to find friends[/url] 0b5d51d
dating my daughter walk out
free online dating sites with no fees south africa
asian dating sites that are not scams
what are the best online dating sites
dating sites in india best

https://amazongenie1.000webhostapp.com/10-best-space-heater-reviews-by-consumer-report-in-2019/

youtube musique celtiqueyoutube musique travailyoutube brittany howard stay high

(AbNotosnits, 2019.08.13 15:06)

polnareff lettre Г  france youtubeyoutube meditation kelly howellbest youtube yoga for beginners.
youtube film femme enceinteyoutube exercice 4 minutesyoutube dinant [url=https://femmetube24.xyz/5126.html]youtube meditation rain[/url], chaine youtube keesyoutube yoga gaiam.
youtube music une femme like youyoutube yoga pour femme enceinteyoutube france usayoutube exercices de sophrologie [url=https://femmetube24.xyz/2393.html]youtube yoga rodney yee[/url] chaine youtube cuisine franceyoutube etre une femme karaoke.
chaine youtube fitnesschaine youtube mode [url=https://femmetube24.xyz/28.html]youtube musique pour s'endormir[/url] youtube yoga for posturechaine youtube philosophie.
youtube yoga x380youtube musique libre de droityoutube musique vibratoireyoutube yoga vinyasayoutube france tv slash.

драмы смотреть бесплатно в хорошем качестве

(PatrickHot, 2019.08.13 10:06)

Привет всем участникам! класный у вас сайт!
Нашел сериальную базу кино: [b] смотреть мультфильмы онлайн в хорошем тачки 3 [/b] [url=http://kinobunker.net/]http://kinobunker.net/[/url]
Тут: [url=http://kinobunker.net/detektiv/]российские детективы онлайн в хорошем качестве[/url] смотреть фильмы бесплатно хорошего качества онлайн детективы список 2019
Здесь: фантастика скачать бесплатно в хорошем качестве http://kinobunker.net/fantastika/ рейтинг 2018
Здесь: http://kinobunker.net/4224-istoriya-future-folk-the-history-of-future-folk-2012.html Смотреть История «Future Folk» / The History of Future Folk (2012) онлайн бесплатно
Тут: http://kinobunker.net/5195-piraty-karibskogo-morya-zazyvayut-kayu-skodelario.html

Microsoft Office 2010 Pro Plus Precracked.torrent

(Stexavaitty, 2019.08.11 21:54)

[b]Download[/b]: [url=http://lamagrouprealestat.com/movies-genres/animation.html]Animation[/url] !

[b]Watch online[/b]: [url=http://indramdhani.net/seriestreaming/fear-the-walking-dead/saison-2/episode-2]Г©pisode 2[/url]

[b]Streaming[/b]: [url=http://watch.goldenping.com/browse/0/0/914315/0]dumbia99[/url] .

[b]Torents[/b]: [url=http://www4.mix.az/alte-romane]Wilbur Smith Der Flug des Seeadlers Mittelalter Seekrieg England-Niederlande[/url] .
[b]Torents[/b]: [url=http://img.futuresurroundings.com/movies/we-have-always-lived-in-the-castle/]We Have Always Lived in the Castle[/url] .

Rex Mora Mora

Ethical Plat reert

(ugson, 2019.08.11 17:38)

cialis 10mg <a href="https://uspaxil.com/#">paxil onlime</a> cialis online

Good Attitude reert

(uyson, 2019.08.11 08:28)

cialis tadalafil <a href="http://cialistd.com/#">cialis prices</a> cheap cialis

Stairs and fences made of glass, wood, metal

(Joseph lef, 2019.08.11 07:17)

Where to order yourself beautiful [url=https://stairsprom.ru/uslugi/]railing stairs[/url] in a country house

бронирующая пленка купить

(Antoniotvk, 2019.08.10 04:29)

Приветствую Вас друзья[url=http://sfilm.by/]![/url]
Предлагаем Вашему вниманию высококачественные профессиональные плёнки.
Наша организация"ООО Защитные плёнки" работает 15 лет на рынке этой продукции в Беларуси.
Мы можем предложить Вам [url=http://sfilm.by]Защитные плёнки[/url] ,[url=http://sfilm.by]архитектурные плёнки[/url],[url=http://sfilm.by]декоративные плёнки[/url],[url=http://sfilm.by]автомобильные плёнки[/url] и [url=http://sfilm.by]противопожарные плёнки[/url].
Более подробная информация размещена на нашем [url=http://sfilm.by]сайте[/url]
С уважением,коллектив "ООО Защитные плёнки".
http://l2edit.ru/index/8-90849
http://aribut.ru/index/8-17000
http://purchaseforpurpose.org/author/patriotwdn/
http://boygames.su/index/8-19910
http://pro-speleo.ru/index/8-7444

quel aliment fait grossir les seins

(quel aliment fait grossir les seins, 2019.08.08 10:43)


Pretty great post. I just stumbled upon your blog and wished to mention that I have really enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing in your feed and I hope you write once more very soon! quel aliment fait grossir les seins isep.adparewo.co/map10.php quel aliment fait grossir les seins

смотреть онлайн комедию одноклассники в хорошем качестве

(KennethTag, 2019.08.08 07:16)

Здравствуйте! класный у вас сайт!
Нашел сериальную базу кино: [url=http://inspacefilm.ru/]лучшие ужасы смотреть онлайн бесплатно без регистрации[/url]
Тут: фэнтези в хорошем качестве 2018 онлайн http://inspacefilm.ru/fentezi/ список 2018
Здесь: онлайн бесплатно лучшие драмы http://inspacefilm.ru/drama/ рейтинг 2019
Здесь: Смотреть лучшие документальные фильмы http://inspacefilm.ru/dokumentalnyy/ рейтинг 2018
Здесь: http://inspacefilm.ru/14436-u-cheloveka-pauka-poyavyatsya-pauchi-lapy.html [b] У Человека-паука появятся паучьи лапы [/b]
Тут: [url=http://inspacefilm.ru/5655-koroleva-queen-2014.html] Королева / Queen (2014) онлайн [/url] Смотреть Королева / Queen (2014) онлайн бесплатно
Тут: http://inspacefilm.ru/11526-po-romanu-shpion-prishedshiy-s-holoda-snimut-mini-serial.html

http://whatsappbot.flyland.ru/

(AnthonTex, 2019.08.07 07:49)

[url=http://whatsappbot.flyland.ru/]ватсап ленндинг для бизнеса[/url]

Регистрация ООО, ИП, ликвидация, реорганизация. Онлайн сервис

(DoyleKap, 2019.08.06 21:24)

Регистрация ООО, ИП, ликвидация, реорганизация.
Онлайн сервис

[url=https://reg-business.com/ip-registration/]регистрация ооо москва[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]открытие ооо или ип[/url]
[url=https://reg-business.com/]закрытие ооо в москве[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]смена паспортных данных директора[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-address-change/]открыть ооо[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]сколько стоит закрыть ооо[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]смена генерального директора налоговая[/url]
[url=https://reg-business.com/]открыть фирму в италии[/url]
[url=https://reg-business.com/]оквэд заказывать москва срочно изготовление нов[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]закрытие ооо без долгов[/url]
[url=https://reg-business.com/]ликвидация предприятия смена наименования[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]стоимость регистрации фирмы[/url]
[url=https://reg-business.com/]купить ооо с директором в москве[/url]
[url=https://reg-business.com/liquidation-ooo-bankruptcy/]регистрация предприятий москва[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]частное предприятие регистрация[/url]
[url=https://reg-business.com/wp-content/uploads/2019/01/oferta.pdf]смена оквэд[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]зарегистрировать ооо срочно[/url]
[url=https://reg-business.com/liquidation-ooo/]регистрация предприятия ооо готовый фирма[/url]
[url=https://reg-business.com/about/]юридические фирмы регистрация ооо[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]смена директора зао[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]открыть маленький бизнес[/url]
[url=https://reg-business.com/]регистрация фирм под ключ[/url]
[url=https://reg-business.com/registration-ao/]открытие ооо регистрация[/url]
[url=https://reg-business.com/liquidation-ooo/]компании по регистрации фирм[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]создание и регистрация предприятий[/url]

[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]регистрация компаний ооо[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]регистарция фирмы под ключ[/url]
[url=https://reg-business.com/liquidation-ooo/]выход из ооо единственного участника[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]ип регистрация "под ключ"[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]регистрация ооо ключ[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-head-change/]смена учредителя и генерального директора[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]готовые ооо регистрация предприятий[/url]
[url=https://reg-business.com/ip-registration/]открыть филиал фирмы[/url]
[url=https://reg-business.com/ip-registration/]регистрация компании онлайн[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]внести изменения в егрюл онлайн[/url]
[url=https://reg-business.com/accounting-services/]регистрация ооо через интернет[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-ychred-change/]где зарегистрировать фирму[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]регистрация предприятий ооо[/url]
[url=https://reg-business.com/ooo-registration/]регистарция фирмы под ключ[/url]
[url=https://reg-business.com/ip-registration/]регистрация фирм под ключ[/url]


1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »